Yeniboğaziçi beldesi bizim için herşeydir. Halka hizmet etmek, halkı sevmek ve beldesini sevmekten geçer. Daha güzel yarınlara beraber yürüyelim.

MUSTAFA ZURNACILAR, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı
baskan aday

DAÜ Turizm Fakültesi’nde Cittaslow hakkında doktora tezi sunumu gerçekleşti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından Cittaslow’un önemi ve yapılması gerekenlerin ele alındığı bir doktora tez çalışması gerçekleştirildi.

Doktora öğrencisi Ecem İnce bu yönde hazırladığı ‘Kuzey Kıbrıs’ta Yavaş Kent Felsefesi’ konulu tezini sundu.

Sunum esnasında ilk olarak konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr Hasan Kılıç üniversitelerin sorumlulukları arasında araştırmalar yapıp topluma hizmet etmenin var olduğunu anımsatarak, bu bağlamda Cittaslow’un ülkemizde hak ettiği değeri görmesi amacıyla bu tür etkinliklere ev sahipliği yaptıklarını belirtti.

DAÜ İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr Şule Aker de bu tür projelerin hem üniversiteler, belediyeler hem de ülke açısından büyük önem taşıdığını söyleyerek, Cittaslow’un ülkemiz açısından alternatif bir değer olduğunu kaydetti.

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Ali Öztiren ve öğretim görevlisi Deniz İşçioğlu da Cittaslow’un ülkemizde hayat bulmasının gelen turistler açısından da büyük önem taşıdığını, böylesi güzel projelerle sorunların çözümüne katkı sağlanacağını dile getirdiler.

Belediye Başkanımız Mustafa Zurnacılar da konuşmasında, Cittaslow ailesi olarak üniversitelerin kendilerine verdiği katkının çok önemli olduğunu belirterek, üniversite ve belediyelerin güçlerini birleştirmesi sayesinde güzel işlere imza atılacağına olan inancını dile getirdi ve Cittaslow’un ülkede hak ettiği değeri görmesi arzusu içinde olduklarını vurguladı.

Sırasıyla ülkemizde bulunan diğer Cittaslow üyesi belediyelerimizin başkanları DAÜ Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen doktora tezinde, Cittaslow’un ülkemizde benimsenmesi ve bir yaşam felsefesi olarak değer görmesi konusunda daha fazla çalışmamız gerektiği hususunda birleşerek, DAÜ Turizm Fakültesi’nin de katkılarıyla ortak projeler üretip birlikte Cittaslow’u geliştirebileceğimizi söylediler.